PowNed

Bizar: aanslagen op woning overleden loodgieter gaan gewoon door, 2 arrestaties

Wie dacht dat na het overlijden van de bekendste loodgieter van Nederland het wel afgelopen was met de aanslagen op zijn woning in Vlaardingen, heeft het mooi mis. Vanochtend was het 'gewoon' ouderwets raak met 'brandbare voorwerpen' die voor de deur van de maandag overleden Ron van Uffelen (45) waren gelegd. De politie kon direct twee mensen in de kraag vatten, in een auto op de A4.

  1. Laatste nieuws

De voorwerpen werden volgens de politie rond 05.30 uur aangetroffen voor de deur van de woning aan de Greta Hofstralaan. Gelukkig is er niets geƫxplodeerd en zijn er geen gewonden gevallen. In de woning waren volgens een politiewoordvoerder wel mensen aanwezig, maar of het ook de vrouw en kind van de loodgieter betreft (wat wel logisch is) kan niet bevestigd worden.

Zo krijgen die familie en omwonenden nooit rust. Loodgieter Van Uffelen was regelmatig het doelwit van aanslagen bij zijn woning en je zou denken dat het nu wel een keertje klaar is, maar niks is dus minder waar. In december vertelde hij nog aan PowNed werkelijk geen idee te hebben wie er achter al die aanslagen in Vlaardingen zat. En dat bleef hij tot het einde volhouden.

Familie wil beveiliging

Niet geheel verrassend, maar de familie van Ron van Uffelen wil vanaf nu graag beveiligd worden. Advocaat Richard Korver meldt namens de nabestaanden dat de familie de politie, burgemeester en het Openbaar Ministerie vraagt "om hen heen te gaan staan".

"Het is justitie nog niet gelukt de opdrachtgever van de vuurwerkleggers te achterhalen. Maandenlang durend onderzoek heeft geen enkele indicatie opgeleverd dat de loodgieter of zijn familie zelf betrokken zou zijn bij enige vorm van criminaliteit", aldus Korver.