PowNed

BIZAR: advocaten kindermisbruiker Donny M. pleiten voor vrijspraak voor moord op 9-jarige Gino

Hoe schandalig wil je het hebben. Dat je als advocaat ervoor kiest om de verdediging van kinderverkrachter en kindermoordenaar Donny M. op je te nemen, valt uiteraard te billijken. Nederland is immers een keurig ingerichte rechtsstaat waarin iedereen, ook mensen als Donny M., recht hebben op verdediging. Maar als je als advocaat vervolgens pleit voor VRIJSPRAAK voor moord terwijl je cliënt in geuren en kleuren heeft bekend dat hij een 9-jarig jongetje heeft misbruikt en omgebracht, dan sla je de plank behoorlijk mis.

  1. Laatste nieuws

In betere bewoording: dan ben je knetter-, knetter-, knettergek. En toch gebeurde het vandaag. In de rechtszaal, on the record, met in zijn rug de nabestaande van de 9-jarige Gino die in 2022 beestachtig is ontvoerd, gedrogeerd, misbruikt en vermoord, zei raadsman Maikel Horsch dat zijn cliënt vrijgesproken moet worden van moord. Nogmaals: de advocaat die het woord voerde heet Maikel Horsch. MAIKEL HORSCH. Zijn argumentatie: Donny M. leed die dag aan een plotselinge hevige gemoedsbeweging, persoonlijkheidsproblematiek en hij had te weinig besef van de gevolgen van zijn daden. Horsch noemde de eis van het OM 'absurd hoog'.

Het woord schandalig dekt de lading niet.

Daarvoor had collega-advocaat Sjanneke de Crom immense krokodillentranen geplengd. Ze zei dat ze zo enorm meeleefde met de nabestaanden. Dat er geen voorstelling te maken was van hun enorme verdriet. Dat ze het vreselijk moeilijk vond om haar pleidooi te houden. Dat ze hen heel veel sterkte wenste. Om vervolgens doodleuk te verkondigen dat Donny M. het allemaal niet zo bedoeld had en dat het vermoorden van het kind gebeurde in een opwelling. Van voorbedachte rade was geen sprake. Ook moeten de rechters, volgens deze charlatans, rekening houden met de persoonlijkheidsproblematiek van Donny M. Ze moeten er oog voor hebben dat de media-aandacht voor deze zaak een enorme wissel op hun cliënt trekt, dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad, dat hij openheid van zaken heeft willen geven, dat zijn moeder een heroïne-junk was die gebruikte toen ze zwanger was van Donny M., dat het zorgsysteem heeft gefaald en GA ZO MAAR DOOR.

Wat er allemaal nog net vanaf kon is dat zij wel vinden dat Donny M. tbs opgelegd moet krijgen. Nou, chapeau!

Het OM, dat 28 jaar cel en tbs met dwang eist, reageert later vandaag op dit bizarre pleidooi. Donny M. zelf krijgt het laatste woord. De rechtbank doet op 27 november uitspraak.