PowNed

Doorbraak tussen politie en kabinet om vroegpensioen, voorlopig geen nieuwe stakingen aangekondigd

Het onmogelijke lijkt dan toch bewaarheid te worden. Nee, de Titanic is niet weer ineens gaan varen. Nee, Mark Rutte heeft niet gen*ukt. En nee, Extinction Rebellion heeft zichzelf niet opgeheven. Wél is er een doorbraak in de onderhandelingen tussen het kabinet aan de ene zijde en de politiebonden aan de andere zijde. Dat meldt De Telegraaf. De minister van Justitie en Veiligheid, David van Weel, gaat snel met de bonden om tafel om beweging te krijgen in de vastgelopen onderhandelingen over het vroegpensioen.

  1. Laatste nieuws

En dat betekent voor nu dat er géén nieuwe stakingen worden aangekondigd. Daar hebben de voetbalsupporters die komend weekend de dupe zijn van de al aangekondigde acties dan weer geen ene reet aan, want die stakingen gaan gewoon door, aldus de Nederlandse Politiebond (NPB). Zo willen ze de druk erop houden bij het kabinet want het zijn nog altijd een stel verontwaardigde peuters die niet direct hun zin krijgen. Toch is het goed nieuws dat er geen nieuwe stakingen worden aangekondigd, want de politie moet er ook gewoon zorg voor dragen dat het land normaal functioneert. Daar was nu geen sprake meer van.

Aan de bak weer dus! Hopsakee!

Voorzitter Nine Kooiman van de Nederlandse Politiebond (NPB) zegt over deze eerste doorbraak: "Wij vragen al maandenlang om een uitgestoken hand van het kabinet. Dat een serieuze handreiking uitbleef, voelde als een klap in het gezicht van menig politiecollega. Het ziet er nu naar uit dat minister Van Weel het gesprek met ons wil aangaan om tot een oplossing te komen voor de politiesector. De uitnodiging van de minister om weer in gesprek te gaan, nemen we daarom ook aan.”