PowNed

Onbetrouwbare politie zondag wél aanwezig bij protest Ajax-supporters op Leidseplein

Onbetrouwbaarheid heeft vandaag een gezicht gekregen en het ziet eruit als oom agent. Even een kopje koffie drinken voorafgaand, tijdens en na de competitiewedstrijd Ajax vs. FC Utrecht van aanstaande zondag is namelijk teveel gevraagd, want o, o, o ons vroegpensioen, maar in grote getale opdraven als Ajax-supporters besluiten op zondag op het Leidseplein samen te komen, is ineens geen probleem. Hoezo kan dat dan wel? Is het vroegpensioen dan ineens geen issue meer? Het is HY-PO-CRIET.

  1. Laatste nieuws

Het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC) heeft namelijk laten weten dat er zondag wél agenten beschikbaar zijn om op het Leidseplein te patrouilleren. En daarmee lijkt de politie haar laatste beetje goodwill te verspelen. Prima dat je wilt staken omdat je eerder wil stoppen met werken, maar om keer op keer dezelfde groep te pakken om je punt te maken is kinderachtig. Waarom niet demonstreren als Maxima ergens haar gezicht laat zien? Waarom niet demonstreren als Willem-Alexander ergens wat handen moet schudden? Waar was de politie met hun grote mond tijdens de GP van Zandvoort?

Nee hoor, dat durven ze niet, de Nederlandse agentjes. Maar de voetbalsupporter, ach, die staat er toch al slecht op dus die zijn ideaal om mee te sollen. Die krijgen dus de middelvinger gepresenteerd net zolang totdat het kabinet akkoord gaat met hun eisen. Het is een vorm van chantage waar een kind van drie nog wat van kan leren. Het is een schande dat ze hun onontkoombare aanwezigheid bij evenementen misbruiken om hun zin te krijgen. Het is een vorm van onbetrouwbaar machtsvertoon dat niet past bij een organisatie die zo van belang is voor een samenleving. 

En fiets je vanavond zonder licht naar het café, grote kans dat je dan wel een dikke prent krijgt. Dan staan ze ineens weer vooraan met hun moreel superieure gedrag en hun domme bonnenboekje. Zie ons de boel eens veilig houden! Nou, applaus hoor.