PowNed

Gearresteerde radio-dj wil nu graag 'sorry' horen van koninklijk huis

Kent u het verhaal al van die gearresteerde radio-dj van NPO Blend die 'per ongeluk' exact dezelfde route naar Antwerpen reed als prinses Amalia, daarom met zijn vrienden door een Belgisch arrestatieteam werd gearresteerd en dat gooide op etnisch profileren? Nou, die radio-dj laat het er mooi niet bij zitten en wil nu graag excuses horen van het koninklijk huis voor al het leed dat hen is aangedaan.

  1. Laatste nieuws

Maar waarom? Het koningshuis dient op de knieën te gaan omdat het vermoeden bestaat dat de tip die leidde tot hun aanhouding afkomstig was van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), die leden van het koningshuis beveiligt. "Het gaat de cliënt er vooral om dat het koningshuis het hen aangedane leed erkent, er genoegdoening plaatsvindt en excuses worden aangeboden. Wij achten het koningshuis zeer wel in staat om dat op gepaste wijze te laten geschieden", aldus zijn advocaat.

Het is allemaal wat hè? Piqué en zijn vrienden vinden nog steeds "dat hun groot onrecht is aangedaan met deze buitenproportionele aanhouding", vandaar dat het koningshuis sorry moet zeggen.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft nog niet gereageerd.