PowNed

Kabinet grijpt in en verbiedt komst omstreden Palestijnse activist Mohammed Khatib, ondanks advies ambtenaren

Een dikke pluim voor Justitie-minister van Justitie David van Weel (VVD). Hij heeft een dikke vette streep gezet door de komst van de omstreden Palestijnse activist Mohammed Khatib. Deze haatmeneer is NIET welkom in ons land. Hulde. Wat moet je ook met zo'n extremistische haatprediker in je land die effe komt vertellen wat voor klootzakken wij ongelovigen, wij Westerlingen wel niet zijn? Dat de Radboud Universiteit in Nijmegen hem een podium wilde bieden, is een schande.

  1. Laatste nieuws

Het is immers niet voor niets dat België, het land waar Khatib woont, hem het land uit wil zetten. Dat is niet omdat hij zo goed zorgt voor oude vrouwtjes in de buurt. Integendeel. Deze man is een ophitser die in moskeeën de meest verschrikkelijke dingen roept over het Westen en over mensen die toevallig niet in de Islam geloven. Ook is de oorlog van Israël tegen Hamas voor hem een vrijbrief om de meest weerzinwekkende antisemitische troep te verkondigen.

Voor allerlei linkse werklozen is dit dus een held, maar voor mensen met verstand niet. Gelukkig is de minister van Justitie en Veiligheid iemand met verstand en dus heeft hij samen met de minister van Asiel, Marjolein Faber, besloten dat de man strafbaar is als hij naar Nederland komt. Hij zal dan opgepakt en vervolgd worden. De Kamer zal hier vanmiddag over geïnformeerd worden, zo meldt RTL. Ze gaan hiermee wel in tegen het advies van de ambtenaren van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en van de Immigratiedienst IND. Zij menen dat er juridisch gezien geen grond is om de komst van de haat-Palestijn te weigeren. 

Khatib is een hooggeplaatste functionaris in de omstreden Palestijnse beweging Samidoun. Deze groepering is verboden in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. De Kamer wil dat Samidoun ook in Nederland wordt verboden.