PowNed

Kleinzerige graaier Bergwijn moet niet zo janken over Koeman: 'Hij heeft het perfect verwoord'

Steven Bergwijn heeft in De Telegraaf ouderwets huilie huilie gedaan nadat Ronald Koeman tijdens de persconferentie van afgelopen maandag zei dat hij niet langer welkom is bij het Nederlands Elftal. De bondscoach had kritiek op de keuze van Bergwijn om zijn toch al gevulde zakken nog verder te vullen met smerige oliedollars uit de zandbak van Saudi-Arabië. En daar was meneertje Bergwijn, die al jaren geen pepernoot raakt, niet van gediend. Hoe durfde Koeman kritiek op hem te hebben?! Hij had hem moeten bellen! Koeman is een lul! Ik speel niet meer onder Koeman! Wat een gezeik. Bergwijn moet niet zo janken.

  1. Laatste nieuws

Ten eerste mag hij Koeman op zijn blote knietjes danken dat hij afgelopen zomer mee mocht naar het EK in Duitsland. Zijn prestaties bij Ajax rechtvaardigden een selectie namelijk totaal niet. Bergwijn presteert al jaren niets en oogt ook al jaren niet fit. Dat hij toch mee mocht, was omdat Koeman hem dat gunde. Je zou dus denken dat hij wel wat krediet bij Bergwijn heeft opgebouwd, maar niets is minder waar. Meneer is op zijn teentjes getrapt en reageert als een verwend kind dat een keer zijn zin niet krijgt. Terwijl het niet meer dan logisch is dat Koeman een mening over de transfer van Bergwijn naar FC Oliegeld heeft.

Dat vindt Frits Barend ook, de ervaren journalist die alles wel zo'n beetje heeft gezien en meegemaakt in de voetballerij. Ook hij keek op van de transfer van de 26-jarige Bergwijn. Tegen Omroep PowNed zegt Barend: "Op zijn leeftijd moet je niet kiezen voor het geld. Het is doodzonde. Het is zo'n leuke voetballer en dan ga je voor het geld naar Saudi-Arabië terwijl hij bij Ajax ook al miljoenen verdiende. Ik snap er niets van." Barend snapt ook niets van de uithaal van Bergwijn naar Koeman. "Ik word daar zo moe van. Koeman heeft het perfect verwoord. Bergwijn moet een beetje een grote jongen zijn." Dat Koeman Bergwijn had moeten bellen, zoals Bergwijn in het interview in De Telegraaf zegt, vindt Barend ook onzin. "Koeman heeft keurig antwoord gegeven op een vraag. Ik zie het probleem niet."

En zo is dat. Bergwijn moet zich niet zo verwaand opstellen. Als je op zo'n jonge leeftijd voor de smerige dollars in Saudi-Arabië kiest, dan kan je verwachten dat mensen daar een mening over hebben. Terecht of niet. Kereltje Bergwijn wordt waarschijnlijk al vele jaren omringt door nepvrienden die allemaal alleen maar ja en amen tegen hem zeggen. Hij is het in elk geval overduidelijk niet meer gewend om tegenspraak te krijgen. Sneu.