PowNed

Lichaam vermiste Amsterdamse (65) gevonden op Grieks eiland Samos

De 65-jarige Amsterdamse die sinds vorige week donderdag werd vermist op het Griekse eiland Samos is gevonden. Ze is overleden. Dat heeft de familie van de vrouw via een woordvoerder laten weten. Zoekteams vanuit Nederland zochten sinds zaterdagochtend met man en macht naar de vrouw die daar was om samen met een vriendin vakantie te vieren. Ze wilde waarschijnlijk een wandeltocht ondernemen, maar sinds ze was vertrokken, werd niets meer van haar vernomen.

  1. Laatste nieuws

Haar dochter Marlou Miedema maakte al snel gebruik van social media om de vermissing van haar moeder wereld kenbaar te maken. Ook vroeg ze mensen om geld te doneren om de zoektocht op het Griekse eiland te bekostigen. In één van haar berichten die ze deelde had ze het over een ongekende nachtmerrie waarin ze terecht was gekomen. Ook zei ze dat ze alleen nog kon hopen op wonder. Deze is helaas uitgebleven. 

Tijdens de zoektocht werden onder andere drones en speurhonden ingezet. Door de hitte moest de zoektocht meerdere malen worden gestaakt. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, is nog onbekend. De Nederlandse verdween nadat ze een wandeling ging maken in de buurt van de Tunnel van Eupalinos, een bezienswaardigheid uit de Griekse oudheid.