PowNed

Man met AK-47 die Trump wilde vermoorden, aangeklaagd voor verboden wapenbezit

Het laatste nieuws over de man die mogelijk Donald Trump wilde vermoorden. De Amerikaanse autoriteiten klagen de man, Ryan Wesley Routh uit Hawaï, aan voor illegaal wapenbezit. Als veroordeelde mocht hij geen wapens dragen en zijn wapen, een AK-47, had ook nog eens geen serienummer. Hij verscheen vandaag met geboeide handen en voeten voor de rechter.

  1. Laatste nieuws

De man verschool zich afgelopen zondag in de bosjes bij de golfclub van Donald Trump in West Palm Beach. Hij lag daar met een AK-47, een richtvizier, een kogelvrij vest, twee go-pro's en twee tassen. Het is dat iemand van de Secret Service dit keer wel bij de les was en ineens de loop van zijn geweer uit de bosjes zag steken. Hij lostte vier tot zes schoten waarna de 58-jarige man in een zwarte SUV op de vlucht schoot. Hij kan echter al snel worden ingerekend. 

Trump werd ondertussen direct in veiligheid gebracht. Zowel zijn golfclub als zijn buitenverblijf Mar-a-Lago worden sindsdien zwaar beveiligd. De aanklagers zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat Routh in voorarrest blijft. Volgens hen, zo maakten zij duidelijk aan de rechter, is de man een gevaar voor de samenleving en zou hij vluchtgevaarlijk zijn. De tijd die justitie hiermee krijgt wil het gebruiken voor het werken aan verdere vervolging.