PowNed

NL'ers boeken massaal bus naar Luxemburg om goedkope tabak en sterke drank

LOL. De accijnzen in Nederland rijzen de pan uit en dat laten we ons niet gebeuren natuurlijk. En waar kun je nog wel goedkoop peuken en drank scoren? Precies, in Luxemburg! De busreizen naar het Groothertogdom zijn dan ook niet om aan te slepen.

  1. Laatste nieuws

Zo heb je de zogenaamde Winkelbus, dat is een bedrijf dat reizigers voor 40 euro vanuit heel Nederland op en neer rijdt. Geen geld, het staat immers tegenwoordig gelijk aan slechts vier pakjes sigaretten. Voorheen bood dat bedrijf om de twee maanden een reis aan, maar tegenwoordig is dat opgeschroefd naar elke twee weken omdat de vraag gigantisch gestegen is. Inmiddels zijn de reizen tot en met november volgeboekt.

Lekker man, eventjes naar Luxemburg om massaal sloffen sigaretten in te slaan. 'Tabaksbus' zou dan ook eigenlijk een betere naam zijn, maar dat mag niet natuurlijk. Bovendien is alles in Nederland t*ringduur en in Luxemburg niet: levensmiddelen, sterke drank, alles is daar goedkoper.

Vandaar dus 'Winkelbus'. De eigenaar van het bedrijf zegt tegen het AD dat er voorheen ook reisjes naar Duitsland werden aangeboden, maar door de verscherpte grenscontroles is dat niet meer zo lucratief.

Wat denkt u, zou deze mevrouw ook zo'n reisje geboekt hebben?