PowNed

Quincy Promes wil best hoger beroep in Nederland bijwonen, maar alleen als hij niet wordt opgepakt

Hebben we het dan al die tijd verkeerd gezien? Is hij helemaal niet zo’n kwade pier? Is hij helemaal niet uit rot hout gesneden? Is hij helemaal niet zo oppervlakkig als hij doet voorkomen? Is hij helemaal niet zo’n gewetenloze proleet als wij al die tijd gedacht hebben? Want wat blijkt nu, Quincy Promes wil bést naar Nederland komen om het hoger beroep tegen hem bij te wonen, aangespannen in de zaak voor drugssmokkel en het neersteken van zijn neef. Oja, klein detail, hij wil alleen komen als hij zeker weet dat hij niet wordt opgepakt.

  1. Laatste nieuws

Of hem dat effe toegezegd kan worden! Het leven van een topsporter, zo zei zijn advocaat Robert Malewicz vandaag tegen het hof in Amsterdam, is namelijk niet te combineren met een lange detentie. Dus of de rechter en het OM daar wel even rekening mee willen houden. Dat hij in eerste aanleg is veroordeeld tot zes jaar en anderhalf jaar cel voor respectievelijk drugshandel en zware mishandeling, dat moeten de autoriteiten maar even door de vingers zien. Het is toch wat. Wil je zó graag naar Nederland, heeft de rechtbank van Amsterdam een bevel tot gevangenneming afgegeven. Heb je dat weer!

Heel sneu voor de altijd bescheiden, oprechte, sobere en ingetogen Quincy Promes. En dan loopt er natuurlijk ook nog een zaak in Dubai tegen hem. Hij was daar als speler van Spartak Moskou op trainingskamp toen hij betrokken raakte bij een auto-ongeluk. Meneer nam de benen, werd aangehouden, kreeg huisarrest, ging toch de nachtclubs in, kwam daarom in de cel, is ondertussen weer op vrije voeten, maar mag het land niet verlaten. Onlangs heeft hij een contract getekend bij Dubai United. Zijn zaak daar komt waarschijnlijk in november voor de rechter.