PowNed

Ronald Koeman reageert op harde uitspraken Bergwijn: "Raakt mij totaal niet!"

Ronald Koeman zei iets over Steven Bergwijn. Steven Bergwijn zei toen weer iets over Ronald Koeman en Ronald Koeman zegt nu weer iets over Steven Bergwijn. De harde uitspraken van de linksbuiten over zijn voormalig trainer, dat hij ongeloofwaardig zou zijn en dat hij nooit meer onder hem wil spelen, hebben de bondscoach uiteraard ook bereikt maar het laat hem, zo zegt hij, volledig koud. "Het raakt mij totaal niet", aldus Koeman.

  1. Laatste nieuws

En het moet hem ook niet raken want wat Bergwijn allemaal zei in De Telegraaf had een hoog jankgehalte. Meneer gaat in drie jaar tijd 27 miljoen euro bij elkaar graaien in één van de meest controversiële landen ter wereld, en dat is zijn keuze, prima, moet-ie lekker zelf weten, maar het is dan niet zo gek dat mensen daar een mening over hebben. Een mening die weleens anders zou kunnen zijn dan je eigen mening. Bergwijn trekt dat blijkbaar niet en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun regelde met De Telegraaf dat hij in de krant van wakker Nederland leeg mocht lopen.

Koeman, die er in de voetballerij om bekend staat ook dol te zijn op geld, haalt zijn schouders erover op. "Het is logisch dat hij reageert, dat is zijn goed recht. Ik heb er totaal geen problemen mee. Maar als ik had gezegd dat dit een sportieve stap was, was ik ongeloofwaardig geweest. Bovendien bellen heel veel spelers mij als ze een stap maken. Ik ben een bondscoach die Steven altijd heeft gesteund, ook afgelopen zomer tijdens het EK. Maar dat is onbelangrijk op dit moment." 

En daar wilde Big Ron het wel zo'n beetje bij laten. We moeten het ook niet groter maken dan dat het is. Het is nou niet zo dat Bergwijn het waard is om heel veel tijd aan te besteden. Meneer raakt al jaren geen pepernoot, bij Tottenham Hotspur niet, maar ook bij Ajax en Oranje niet, en de kans is groot dat hij met zijn slappe mentaliteit wéér een k*t-seizoen had gedraaid bij Ajax. Doei dus. Dank voor de 21 miljoen euro transfersom. Succes in Saudi-Arabië en geniet vooral van de nutteloosheid van het bezitten van drie, vier, misschien wel vijf Lamborghini's.